2019.gada 17.aprīlī Rīgas privātajā vidusskolā “Klasika” notika noslēguma pasākums e-Twinning nacionālajam projektam “Garšas eksperti”, kas bija kā projektā kopīgi izveidotās recepšu grāmatas “Krāsainie salāti” atvēršanas svētki.
Līgatnes novada vidusskolas 2.klases skolēni un klases audzinātāja Liene Pīlēģe, Rīgas privātās vidusskolas “Klasika” 2.klases skolēni un Lībagu sākumskolas 2.klases skolēni un bērnudārza sagatavošanas grupas audzēkņi pusgada garumā sadarbojās, veidojot dzelteno, sarkano un zaļo salātu recepšu grāmatu. Bērni ļoti aizrautīgi un ar interesi iesaistījās projekta aktivitātēs, daudz uzzinot par veselīgu uzturu, veselīgu dzīvesveidu no vienaudžiem, vecākiem, skolotājiem un profesionāliem pavāriem.
Privātās vidusskolas “Klasika” kolektīvs bija parūpējies par saturīgu noslēguma pasākumu ar priekšnesumiem. Skolēni demonstrēja sava iepriekšējā projekta veikumu – ieprogrammēti roboti dejoja “Karību jūras pirātu” ritmos. Arī katras projektā iesaistītās skolas skolēni sniedza nelielu priekšnesumu.
Liels, melns “kaķis”, padzirdējis, ka notiek recepšu grāmatas svētki, bija ieradies, lai uzzinātu no bērniem, kas tad veselīgo salātu sastāvā ietilpst un kas viņam īsti jānopērk tirgū, lai salātus pagatavotu. Lielais kaķis aizgāja apmierināts ar atbildēm un aizsteidzās uz tirgu.
Uz Nacionālo bibliotēku devāmies ar tramvaju – vēl viens piedzīvojums Rīgā. Nacionālajā bibliotēkā projekta dalībnieki iepazina, kādas ir bibliotēkas iespējas, tās daudzveidīgo piedāvājumu apmeklētājiem. Ai, kā puišiem iemirdzējās acis Bērnu grāmatu nodaļā, kur tik daudz krāsainu un pievilcīgu grāmatu, kā izrādās, ir arī viņiem. Galvenais nāciena iemesls – e-Twinning projekta “Garšas eksperti” dāvinājums Nacionālajai bibliotēkai īpašo grāmatu plauktam – recepšu grāmata “Krāsainie salāti”. Tagad mūsu kopīgais triju skolu veikums būs skatāms arī plašam lasītāju lokam.
Par dalību projektā katrs dalībnieks un skolotāji saņēma nacionālo e-Twinning Kvalitātes sertifikātu.
Dace Bērziņa,
Līgatnes novada vidusskolas skolotāja,
mentore projektā “Garšas eksperti”
Plašāka fotogalerija šeit.